Turneele preolimpice la handbal feminin au fost amânate

0
37

Turneele preolimpice de handbal, inclusiv cel în care urma să participe naționala feminină a României între 20 și 22 martie, au fost amânate pentru luna iunie a acestui an, în condițiile epidemiei de coronavirus, a anunțat Federația Internațională de Handbal (IHF)
„Sănătatea și securitatea tuturor celor implicați în procesul organizării și disputării turneelor preolimpice în vederea Jocurilor 2020 de la Tokyo reprezintă marile priorități ale Federației Internaționale de Handbal”, a scris această instanță pe site-ul său.
IHF și federațiile care urmau să găzduiască turneele preolimpice luaseră în calcul să asigure desfășurarea evenimentelor respectând măsuri stricte de securitate, dar ultimele evoluții legate de pandemia de coronavirus au dus la „o reevaluare profundă” a situației, a precizat forul hand­balistic mondial.
„În urma acestei reevaluări, turneele feminine programate inițial între 20 și 22 martie în Spania, Ungaria și Muntenegru și turneele masculine programate inițial între 17 și 19 aprilie în Norvegia, Franța și Germania au fost amânate pentru iunie 2020. Echipele participante vor rămâne aceleași”, a indicat federația.
Noile date ale acestor evenimente vor fi anunțate la momentul oportun, a adăugat IHF.
După cum se știe, naționala feminină a României urma să întâlnească Thailanda (20 martie, ora 18:00), Norvegia (21 martie, ora 20:30) și Muntenegru (22 martie, ora 17:00). Tricolorele au nevoie de o clasare în primele două locuri pentru a obține biletele la JO 2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.