674.000 lei amenzi contravenționale

0
57

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF sunt împuterniciți să se deplaseze pe teren pentru a verifica respectarea interdicțiilor stabilite prin ordonanțele militare.
În urma verificărilor, inspectorii DGAF au constatat în cazul a 11 contribuabili încălcarea măsurilor dispuse prin ordonanțele militare, aplicând amenzi în sumă de 674.000 lei.
Situațiile în care există indicii de evaziune fiscală, ca urmare a analizei de risc, precum și cele sesizate de cetățeni, vor fi investigate de DGAF prin utilizarea activi­tă­ților specifice de la distanță.

Amenzi de 4 ori mai mari

De vineri, 3 aprilie, a intrat în vigoare actul normativ care prevede amenzi de 4 ori mai mari pentru românii care nu respectă restricțiile impuse prin ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.
• Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minimum 2.000 lei și maximum 20.000 lei, față de minimum 100 și maximum 5.000 de lei, cât erau până acum.
• Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 lei, cât era până acum, la 10.000 lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 lei.
• Au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.