Dansatori ai Ansamblului Transilvania, câștigători la festivalul din Lituania

0
41

Concursul-festival internațional online ”Dance virus – 2020”, organizat de Centrul cultural Ramygala al districtului Panevėžys împreună cu municipalitatea districtului Panevėžys din Lituania, a reunit tineri talentați care, prin dansul lor interpretat cu mască facială, au transmis un mesaj de solidaritate prin artă fără frontiere, pentru a depăși cu bine perioada dificilă cauzată de actuala pandemie. Tinerii maramureșeni de la Ansamblul Transilvania au constituit o surpriză deosebită în concurs, impresionând audiența și juriul cu energia și modul inedit în care au interpretat muzica contemporană indicată de organizatori, în pași de dans care au îmbinat elemente ale folclorului maramureșean.
Grupul alcătuit din Petruța Tibil și Raluca Vasoc, de la Ansamblul Folcloric Național Transilvania a câștigat Premiul de popularitate. Tinerele artiste maramureșence au întrunit cel mai mare număr de aprecieri în mediul online (2000 de like-uri), pentru interpretarea lor originală și elegantă.
Primele două locuri au revenit grupurilor de dans din Lituania. Pe locul al II-lea s-a clasat și duetul dansatorilor Tudor Duli Babici și Alexandru Lupan, de la Ansamblul Folcloric Național Transilvania (Maramureș), în timp ce premiul al III-lea a revenit Laurei Andreea Ardelean – Ansamblul Folcloric Național Transilvania (Maramureș), grupului alcătuit din Liviu Mihalca, Cătălin Agoșton, Anghel Avram, Gabriel Conț și AlexandruVerlinger – Ansamblul Folcloric Național Transilvania (Maramureș) și unui grup din țara gazdă.
Toți câștigătorii Concursului ”Dance virus-2020” vor fi premiați cu produse de ceramică unicat produse manual, măști de protecție facială originale și diplome. Reprezentanții Centrului cultural Ramygaladin districtul Panevėžys și-au exprimat speranța de a-i întâlni cât mai curând pe toți participanții la concurs și au transmis Ansamblului Folcloric Național Transilvania invitația de a vizita districtul Panevėžys, cu prilejul manifestărilor culturale viitoare.
Materialul video cu dansurile tuturor participanților poate fi vizionat pe pagina de Facebook a Centrului cultural Ramygala: https://www.facebook.com/ramygalos.kultura/posts/910693099445449

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.