În perioada martie-iunie • Credite noi, în valoare de peste 23,1 miliarde lei, acordate populației și companiilor

0
22

Băncile din România au acordat credite noi populației și companiilor în valoare de peste 23,1 miliarde lei, în perioada martie-iunie 2020, informează Asociația Română a Băncilor.
Volumul creditelor noi acordate populației și companiilor, în cele 4 luni de la debutul pandemiei, reprezintă 8,5% din soldul creditului neguvernamental aferent lunii iunie 2020.
În perioada stării de urgență și a stării de alertă, în lunile martie-iunie 2020, populația a accesat credite noi în valoare de 9,8 miliarde lei, ponderea în totalul creditelor noi accesate fiind de 42,5%. Repartiția pe monede arată că populația a accesat preponderent credite în lei, în proporție de 96%, conducând la eliminarea riscului valutar.
În cele 4 luni de restricții, martie-iunie 2020, companiile au contractat credite în valoare de 13,30 miliarde lei, ceea ce echivalează cu 57,5% din totalul creditelor noi acordate în sectorul neguvernamental.
Companiile au accesat în principal credite noi în lei, aproape jumătate din total, dar și credite în euro și dolari. În ceea ce privește creditele în euro, peste 90% dintre valoarea totală a fost contractată de persoanele juridice, în sumă de 4,1 miliarde lei echivalent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.