În Baia Mare • Tineri ai Corpului European de Solidaritate

0
27

Începând cu luna octombrie, Federația YMCA România derulează un proiect al Programului Corpul European de Voluntariat intitulat ”Building Stronger Communities”, găzduind pentru o perioadă de 11 luni patru voluntari provenind din: Finlanda (Sini Tuuli Suominen), Portugalia (Margarida Santana Honorio), Spania (Antonio Salvatierra Ortega și Marina Monje Jover).

„Scopul proiectului este de a promova solidaritatea prin desfășurarea de activități de voluntariat, de a încuraja cetățenia activă prin împuternicirea tinerilor, inclusiv pe cei cu oportunități reduse, să se implice în consolidarea comunităților noastre, susținând protecția mediului înconjurător, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, diversitatea, incluziunea, participarea democratică, echitatea, cooperarea”, explică Alina Pop, director executiv YMCA România.
Pe durata șederii în Baia Mare, voluntarii vor desfășura programe incluzive pentru copiii și tinerii din Baia Mare și Cavnic, ateliere educaționale, artistice, cluburi de leadership și educație civică pentru tineri, vor crea evenimente în diferite cartiere din Baia Mare, vor organiza consultări cu tinerii din mai multe orașe din județul Maramureș, beneficiind la rândul lor de mentorat, supervizare, curs de limba română și educație interculturală.
„Ei vor utiliza metode de educație nonformală recunoscute la nivel european pentru eficiența, atractivitatea și impactul lor. Credem cu tărie faptul că educația nonformală facilitează și conduce la un proces de învățare cu un impact major asupra voluntarilor și beneficiarilor, stimulând creativitatea, participarea activă, inițiativa, gândirea critică, incluziunea”, adaugă Tudor Rus, manager de proiect.
Proiectul “Building Stronger Communities „ este co-finanțat prin Programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene și este organizat împreună cu partenerii-organizațiile de suport ale voluntarilor din: Finlanda, Portugalia și Spania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.