În Băiuț • S-a răsturnat cu autoturismul

0
42
Foto: arhivă

– fără permis dar cu alcoolemie –

Sâmbătă, 17 octombrie, la ora 22.43, polițiștii din Suciu de Sus au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comuna Băiuț, spre vârful Rotunda, într-o curbă, se află un autoturism ieșit de pe partea carosabilă, răsturnat în șanț.
La fața locului, polițiștii au identificat autoturismul în cauză, răsturnat pe partea dreaptă și orientat cu fața spre orașul Cavnic. În interiorul acestuia, a fost identificat un bărbat, de 40 de ani, din Băiuț, care nu prezenta urme de leziuni și nici nu era încarcerată.
În urma verificărilor, s-a constatat că într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta autoturismul a ieșit de pe partea carosabilă. În timpul manevrelor de redresare ale șoferului, autoturismul s-a răsturnat pe partea dreaptă.
De asemenea, polițiștii au mai constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Conducătorul auto a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul din Târgu Lăpuș unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și fără permis.

Cercetați penal pentru infracțiuni rutiere

În weekend, polițiștii rutieri maramureșeni au depistat 6 bărbați care au comis infracțiuni la regimul rutier.
3 dintre aceștia au condus un autovehicul în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie cuprinsă între 0,52 și 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Al patrulea conducător auto nu deținea permis, iar ceilalți doi au condus fără permis și aflându-se sub influența alcoolului. Aparatul etilotest, în cazul ultimilor doi, a indicat o alcoolemie de 0,66 respectiv 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, iar în cazul unui bărbat, de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi comis ambele infracțiuni, Poliția Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior Judecătoria Baia Mare a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de acesta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.