Oare vom fi capabili să gestionăm această perioadă dificilă și să acționăm cu responsabilitate astfel încât niciun român să nu se simtă abandonat sau lăsat în urmă?

0
100

Pro România vine cu primele două măsuri pentru ieșirea din criză pentru a ajuta românii și care au nevoie de sprijin și IMM-urile românești care au nevoie de susținere. Votul de încredere oferit de către Pro România noului guvern va fi condiționat de aceste două măsuri foarte clare și foarte simple, care să fie aplicate în 2021.
PRO România consideră că în vremuri de criză responsabilitatea este cuvântul de ordine!
Plecăm de la ideea că nici România și nici românii nu își mai permit o izolare totala și pe termen lung. Efectele sociale și economice ale izolării sunt mult mai grave și costisitoare decât măsurile de prevenție care pot fi luate pentru a ne putea continua activitatea.
Prima măsură se numeşte „Venitul Minim de Criză”, acest venit mi­nim garantat presupune asigurarea, pentru fiecare român, a cel puțin 2000 lei lunar și 1500 lei/membru de familie adresându-se oamenilor cu venituri mici şi are ca scop asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru românii din ţară sau străinătate.
Cea de a doua măsură este denumită „Sprijinul Economic de Criză” şi se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat şi capital românesc. Măsura prevede o reducere a TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole şi alimentare şi pentru serviciile din HORECA, precum și anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri.
Nu este normal să lăsăm firmele mici să lupte în procese cu proprietari care le spun ”nu ne interesează că v-au închis, plătiţi-ne chiria!”. Este o bătălie inegală şi trebuie să intervenim să salvăm aceste firme.
Propunerea noastră, ca partid, este ca oamenii şi firmele să nu fie abandonate în 2021, să acţionăm de la 1 ianuarie, să facem sisteme extrem de simple şi extrem de uşor de aplicat în practică. Şi dacă facem asta, din 2021 putem să construim.
Împreună cu Victor Ponta am scos România din criză în 2012, o vom face și în 2021!

În lupta împotriva PNL-PSD alege să fii PRO România!
Viorica Marincaș – Candidat Camera Deputaților

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.