Se caută „paznici” pentru căsuţele satului din inima oraşului

0
86

Muzeul Satului vă propune să fiţi paznicii căsuţelor la fiecare sfârşit de săptămână, de acum şi până la sfârşitul lunii august, să aveţi grijă ca rânduiala din interiorul lor să nu fie stricată în timpul programului de vizitare.
Adică, să atrageţi atenţia vizitatorilor politicos, cu zâmbetul pe buze, veseli, să nu pună mâna pe obiecte, să nu mute obiectele de la locul lor, să nu se aşeze pe paturi, să nu fumeze în sat, să nu aducă stricăciuni. Pentru fiecare final de săptămână e nevoie de trei voluntari. Cei interesaţi sunt aşteptaţi să sunee la numărul de telefon 0758 389 465, muzeograf Ştefan Florian. Singura condiţie pentru a face voluntariat la Muzeu este ca vârsta minimă să fie de 16 ani.
„Dragi tineri, dacă iubiţi satul şi vă face plăcere să bateţi uliţele, să staţi pe prispă la poveste, să vă bucuraţi de case vechi, obiecte vechi şi să le aflaţi poveştile în timp ce daţi o mână de ajutor, nu trebuie nici măcar să plecaţi din Baia Mare. Ce veţi primi în schimb? Poveşti despre casele din muzeu, despre obiecte de patrimoniu, veţi avea timp să citiţi liniştiţi pe prispă, să vă bucuraţi din sat de ploile de vară, de soare, de păsări, veţi învăţa dacă doriţi cum să faceţi o prezentare a unei case cu tot ce este în ea, veţi avea cireşe la discreţie, mere şi pere în sezonul lor, veţi participa la evenimentele organizate de Muzeu şi veţi avea intrare liberă în timpul săptămânii”, spun organizatorii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.