La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare • O nouă intervenție de prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală

0
180

O nouă misiune salvatoare de vieți a fost posibilă datorită generozității unei familii cu suflet mare și efortului echipelor medico-chirurgicale complexe care, în vremuri de pandemie, depun un efort deosebit pentru a aduce triumful vieții asupra morții.
La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-a realizat o nouă intervenție de prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord să ofere o nouă șansă la viață unor semeni necunoscuți.
Alături de echipa ATI și de coordonare a spitalului băimărean, (dr. Andrei Mureșan-KDP, dr. Adriana Stoicovici- coordonator de transplant), echipele Institutului Clinic Fundeni, conduse de dr. Genady Vatachki și ale Institutului Clinic de Urgență și Transplant Renal Cluj, conduse de dr. Andrei Tomuța, au încheiat cu succes intervențiile de prelevare pentru ficat și rinichi. Astfel, trei oameni aflați în suferință au primit o nouă șansă la viață, datorită generozi­tă­ții semenilor lor și efortului colectiv al profesioniștilor implicați în activitatea de transplant.
Intervențiile salvatoare de transplant hepatic și renal s-au realizat în cele două centre de excelență în transplant.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.