În România, s-au vaccinat peste 7 milioane de persoane!

0
97

– în Maramureș, rata de vaccinare este de 39,07% –

România nu a reușit să vaccineze anti-COVID nici 45% din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, în condițiile în care la nivel european rata de vaccinare este de circa 61% cu cel puțin o doză și 57-58% cu schemă completă.
Pe lângă București, doar trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, în timp ce Suceava se menține la coada clasamentului, cu sub 28%.
România a depășit miercuri, 17 noiembrie, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane persoane vaccinate cu schema completă, însă procentul este la jumătate față de multe țări europene.
Dacă în luna octombrie ritmul de vaccinare anti-COVID a crescut considerabil, ca urmare a introducerii certificatului verde, în ultimele 2 săptămâni ritmul a scăzut din nou.
Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, speră ca până la finalul anului să fie atinsă o rată de vaccinare de măcar 50%.
Cel mai mare procent de vaccinare din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, este în București – 64,43%, în timp ce rata de vaccinare raportat la populația generală este de 56,33%.
În total, 18 județe din România au vaccinat doar între 30 și 40% din populația eligibilă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.