În arealul Someș -Tisa, s-a finalizat verificarea construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare

0
21

Acțiunile de verificare a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor s-au încheiat în arealul Someș -Tisa.
Acestea au început în luna octombrie, în județul Sălaj, și au continuat în celelalte județe din areal, după cum urmează: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Satu Mare și Cluj.
Acțiunea din acest an s-a încheiat odată cu verificarea obiectivelor de pe raza județului Cluj, din perioada 15-17 noiembrie.
„Protecția populației în cazul producerii inundațiilor reprezintă scopul nostru principal. În cadrul acestor acțiuni organizate anual, la inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, experții au verificat starea tehnică și funcțională a digurilor, a barajelor și a acumulărilor. De asemenea, au fost vizate și lucrările de regularizare a cursurilor de apă și modul în care sunt întreținute secțiunile podurilor, pentru asigurarea capacității de scurgere a apelor. Constatările și măsurile stabilite pentru punerea în starea de siguranță a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor au fost consemnate în procesele-verbale întocmite la nivelul fiecărui județ” – au precizat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.