În Maramureș • Comisie mixtă pentru verificarea tăierilor de lemn

0
18

În urma discuțiilor dintre președintele Consiliului Județean, Ionel BOGDAN, și prefectul județului, Rudolf STAUDER, s-a decis înființarea unei comisii mixte, formată din reprezentanți din cadrul Consiliului Județean, Instituția Prefectului, Jandarmerie, Poliție, Poliția de Frontieră, Garda Forestieră, care vor verifica în amănunt toate informațiile apărute în spațiul public în legătură cu tăierile ilegale de lemn din județ.
Comisia va merge pe teren, va face verificările necesare, va analiza toate sesizările și la final va face un raport.
De asemenea, președintele CJ, în calitate de prim-vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, va propune constituirea unei comisii mixte de monitorizare silvică permanentă pe tot parcursul anului.
Tot pentru combaterea tăierilor ilegale de masă lemnoasă din Maramureș va fi implementat un sistem de monitorizare video a nodurilor rutiere și a zonelor vulnerabile, care va asigura monitorizarea transporturilor de lemn, precum și siguranța cetățenilor și combaterea infracțiunilor.
De asemenea, Consiliul Județean inițiază programul „Maramureș verde”, prin care vor fi mapate toate zonele despădurite, degradate, în vederea stabilirii unui calendar multianual de împăduriri masive la nivelul județului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.