Târg Caritabil de Crăciun în Parcul Mara din Baia Mare

0
86

• Cadouri pentru cei dragi, sprijin pentru persoanele cu dizabilități și victimele violenței domestice

Băimărenii au oportunitatea de a face o faptă bună când achiziționează cadouri pentru cei dragi, de sărbători. Din 5 decembrie, Parcul Mara devine sediul central al faptelor bune, aici urmând să se desfășoare Târgul Caritabil de Crăciun.
Și în acest an evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială. Zi de zi, din 5 până în 30 decembrie (excepție 24, 25, 26), băimărenii au oportunitatea de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii, în condiții conforme cu normele epidemiologice, dar și de a achiziționa cadouri pentru cei dragi, făcând în același timp o faptă bună. Fiecare obiect achiziționat în cadrul târgului înseamnă un sprijin pentru persoanele cu dizabilități, dar și a victimelor violenței domestice.
Demersul Primăriei Baia Mare de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile prin organizarea acestui eveniment este susținut de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC și asociațiile Caspev, Esperando, Rotaract, Autism și SolidarELE, care vor comercializa în scop umanitar diverse produse. Banii obținuți se vor utiliza pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și a victimelor violenței domestice la servicii de specialitate.
„Suntem o mare familie noi, comunitatea băimăreană. Fiecare dintre noi are rolul și rostul său în această familie. A venit din nou vremea să împărtășim împreună bu­curia apropierii sărbătorilor de iarnă. În cadrul târgului nostru caritabil, pe lângă comercializarea de obiecte prin care contribuim la sprijinul persoanelor speciale și a victimelor violenței domestice, se vor desfășura mai multe activități, respectiv promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, prezentarea serviciilor oferite acestora, dar și victimelor violenței domestice. Copiii și tinerii speciali de la Centrul de Zi Luchian își prezintă spre vânzare aici obiectele confecționate. Împreună, putem să le demonstrăm că suntem mândri de ei, că le apreciem efortul și prin achiziționarea lucrurilor create de ei, îi susținem. Sunt convins că și anul acesta îi vom surprinde plăcut și, în urma târgului, vom reuși să venim cu noi forme de sprijin spre aceste categorii care, din păcate, nu beneficiază de susținerea necesară din partea statului român. Aici, în Baia Mare, situația este mai optimistă decât la nivel național, pentru că există interes și susținere reală din partea autorită­ții locale și din partea asociațiilor de profil, dar și implicare din partea cetățenilor”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
Sumele colectate anul trecut au contribuit la modernizarea sălii multifuncționale de la Centru de Zi „Luchian”.
În urma târgului de anul trecut, Primăria Baia Mare, alături de asociațiile ASSOC, Rotaract și Caspev, cu sprijinul băimărenilor participanți, a reamenajat sala multifuncțională din cadrul Centrului „Luchian”.
Centrul, coordonat de Primăria Baia Mare, oferă beneficiarilor săi, copii și tineri cu dizabilități, o sală și activități adaptate nevoilor reale.

Masă mobilă de terapie pentru tonifierea musculaturii spatelui și corectarea pozițiilor vicioase

“A fost achiziționată o masă pentru terapie, instrument modern care prezintă un sistem de ajustare electrică a înălțimii ideale pentru terapia părții inferioare a spatelui și nu numai. Această masă facilitează activitatea kinetoterapeutului cu beneficiarul. Fiind o masă din trei secțiuni, acționată de două motoare electrice, specialistul poate acționa atât partea superioară a spatelui, cât și cea inferioară.
Procedurile de recuperare sunt mult mai ușoare, masa fiind una mobilă. Astfel că, pe parcursul procedurilor, pacientul nu trebuie mișcat. Aceste exerciții ajută la tonifierea musculaturii spatelui, corectarea pozițiilor vicioase la nivelul coloanei vertebrale, iar pentru persoane care au diagnostic mai dificil, ajută și la poziționarea corectă a corpului”, arată Elena Diana Hîrb, directorul general DAS Baia Mare.
Prin achiziționarea produselor expuse la căsuțele din Parcul Mara, toți banii obținuți din vânzarea acestora sunt destinați pentru îmbunătățirea serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități și a victimelor violenței domestice din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.