Maramureșenii se pot testa gratuit și anul acesta pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2

0
127

Consiliul Județean Maramureș continuă și în anul 2022 implementarea proiectului „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Maramureș nr. 06/ 31.01.2022. Proiectul asigură testarea gratuită pentru depistarea infectării cu COVID-19 a populației județului Maramureș, în vederea luării măsurilor adecvate de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și a efectelor acestuia, oferind și o imagine de ansamblu asupra gradului de răspândire la nivelul județului.
Cetățenii care doresc să se testeze se pot înscrie pe portalul online www.testaminmaramures.ro. În această etapă a proiectului, testarea se va realiza prin metoda RT-PCR și prin Testarea Rapidă Antigen, după caz.
Centrele de testare la care cetățenii din Maramureș pot fi programați sunt: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș „Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase şi Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș și Spitalul Municipal Sighetu Marmației. Pentru acest proiect s-a alocat un milion de lei de la CJ Maramureș.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.