În acest an, sute de copii au beneficiat de programul educațional ”Muzeul Viu”

0
6

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a continuat, în anul 2022, să deruleze programul educațional „Muzeul Viu”, fiind propuse proiecte precum: ”Ucenicul croitor. Breasla croitorilor din Baia Mare”, ”Să scriem frumos, atelier de caligrafie”, ”Laboratorul cu minuni arheologice”, ”Călătorie în lumea monedelor”, ”Unelte din piatră în preistorie”, ”Selfie la muzeu” etc.
Programul s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 31 mai a.c. și a inclus, pe lângă aceste teme, participarea la atelierele destinate sărbătorilor de 1 și 8 Martie, respectiv la cele consacrate Sărbătorilor Pascale. Activitățile s-au desfășurat în spațiul destinat educației muzeale, amenajat în anul 2019 la sediul muzeului,

atmosfera plăcută și relaxantă fiind propice pentru participarea activă a copiilor atât la partea teoretică a proiectului, cât, mai ales, la cea practică, în atelierul din cadrul căruia, sub îndrumarea personalului de specialitate muzeal, aceștia au confecționat diferite obiecte corespunzătoare temei alese. Ca suport pentru învăţarea mai ușoară a istoriei, la lecțiile interactiv-creative, pe diferite teme, s-au utilizat pentru exemplificare bunuri culturale din patrimoniul muzeului, iar unele teme s-au desfășurat și în expozițiile muzeale. Preșcolarii și școlarii s-au bucurat, la finalul activităților, de jocuri și jucării puse la dispoziția lor. În total, la proiectele din cadrul programului „Muzeul Viu” au participat 817 copii, dintre care la atelierele dedicate zilelor de 1 și 8 Martie – 181 copii, iar la atelierele dedicate Sărbătorilor Pascale – 277 copii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.