Despăgubiri pentru fermierii afectaţi de secetă

0
12
Young corn growing in dry environment, drought season on maize crop plantation

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că pierderile provocate culturilor de seceta severă din acest an sunt majore. Conform declaraţiilor, fenomenul este deja ireversibil și ploile, chiar dacă ar veni, nu mai pot salva nimic. Totuşi, cei afectaţi au şanse să primească un ajutor de stat:
„Din ce am putut constata și din datele primite, aş spune că județul Vrancea este cel mai afectat, dar o situație delicată este și în partea de nord a județului Galați. Pentru toate zonele afectate sunt constituite comisii din prefecturi care constată, la fața locului, gradul de afectare pentru fiecare cultură în parte. Acolo unde este ca­zul, fermierii vor primi despăgubiri”, a precizat Petre Daea.
Reprezentantul Guvernului a completat că pentru zonele unde irigațiile func­ționează, culturile sunt bune, producțiile anunţându-se bune.
Ministerul Agriculturii a mai alocat bani de despăgubiri pentru seceta înregistrată în 2019, la culturile de toamnă. Fermierii au primit atunci circa 850 milioane lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.