În două zile, aproape 1000 de oameni la Sărbătoarea Muntelui Țibleș

1
139

Comuna Groșii Țibleșului a fost, zilele trecute, gazda celei de-a noua ediții a Sărbătorii Muntelui Țibleș.
În prima seară, în care s-a ținut o vecernie la Pleșca Țibleșului, dea­supra satului, au participat aproximativ 600 de persoane, inclusiv primari vecini și oficialități ale județului și preotul profesor Bizău din Cluj, cu origini în Ieud, care a și urcat a doua zi pe Muntele Țibleș, la 71 de ani… A avut loc și o lansare de carte de poezii.
A doua zi, pe vreme bună și pe drumuri bune, dat fiind seceta și uscăciunea, pelerinii au fost scutiți de obișnuitele noroaie. Dinspre Bistrița au urcat 70 de pelerini cu preotul Pop din Năsăud, plus alți 26 din Târlișua. S-au adăugat cei 250 de pelerini dinspre Groșii Țibleșului, din care 70 din afara localității.
“Am avut timp excelent și drumuri bune. Ne-au însoțit și două echipe ale Salvamont, dar n-am văzut jandarmeria montană, echipă ce poartă chiar numele “Țibleșul”, dar probabil o fi vegheat pe vârful Lighet… Au venit cică mai târziu, la un apel fals de om rătăcit pe Țibleș… În fine, sus la vârful Țibleș am ținut o slujbă pentru eroii neamului, și exact la momentul citirii eroilor, am fost survolați de un elicopter de la baza aeriană Câmpia Turzii, sunt prietenii noștri care ne-au ajutat la ridicarea monumentului de sus. Dar au fost prezenți și fizic câțiva”, spune primarul Nicolaie Burzo.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.