81 de elevi au început Școala duală în Sârbi

0
42

A început școala și pentru elevii Școlii profesionale în regim dual din Sârbi. În anul școlar 2022-2023, sunt înscriși 81 de elevi (cu 6 mai mulți decât în anul trecut), structurați în patru clase: două clase a IX-a având un număr de 35 elevi, o clasă a X-a – 23 elevi, o clasă a XI-a – 23 elevi.
La școala din Sârbi, elevii învaţă meserii tehnice căutate pe piaţa muncii, în condiţii moderne şi performante. După trei ani de pregătire preponderent practică, elevii ies de pe băncile şcolii cu competenţele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul companiei „Eaton Electro Producție” Sârbi.
Pe tot parcursul școlii, elevii au mai multe avantaje: beneficiază de o bursă de stat (200 lei) și de o altă bursă din partea companiei (cuantumul acesteia este stabilit în funcție de performanțele fiecărui elev), transport gratuit, diplomă recunoscută pe plan internațional, posibilitatea continuării studiilor liceale sau universitare.
Este demn de remarcat faptul că peste 70% dintre absolvenții şcolii au fost angajați direct la compania Eaton, rămânând în comunitate, iar unii dintre ei și-au continuat studiile, iar acum sunt studenți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.