În martie-aprilie • Simulări la examenele naționale

0
48

A fost aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022-2023.
Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a arată astfel: 20 martie – Limba și literatura română (probă scrisă), 21 martie – Matematică (probă scrisă), 22 martie – Limba și literatura maternă (probă scrisă), 29 martie – Comunicarea rezultatelor.
În cazul examenului național de Bacalaureat 2023, calendarul simulării probelor scrise este următorul: 27 martie – Limba și literatura română, 28 martie – Proba obligatorie a profilului, 29 martie – Proba la alegere a profilului și specializării, 30 martie – Limba și literatura maternă, 6 aprilie – Comunicarea rezultatelor.
Rezultatele obținute de elevi la vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute nu se vor trece în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale vor putea fi trecute în catalog.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.