Siguranța elevului, prioritate!

0
18

La Poliția din Fărcașa, Școala Gimnazială “Mihai Olos” Ariniș și Școala Gimnazială Asuaju de Sus au pus în practică proiectul “Siguranța elevului, prioritate!” în care au fost cooptate și posturile de poliție comunale.
Scopul proiectului este colaborarea în vederea educării elevilor pentru a conștientiza pericolele navigării pe internet, a actelor de bullying în spațiul școlar și în afara lui.
Polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară le-au prezentat elevilor riscurile la care se expun din punct de vedere penal atunci când adoptă comportamente antisociale, delincvente. Ce infracțiuni pot comite atunci când adoptă comportamente de tip bullying, ce se întâmplă cu autorul, dar și cu victima?
Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost însoțiți de cei de la Serviciul Rutier, ocazie cu care elevii au putut să urce într-o autospecială de poliție, să vadă echipamentul specific și să își facă fotografii.
În final, elevii au primit și o mică recompensă din partea polițiștilor de la Biroul Siguranța Școlară pentru utilizarea corectă a semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei de poliție.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalită­ții au discutat cu elevii despre lumea virtuală, pericolele cu care se pot întâlni pe internet, modul în care operează infractorii și măsurile de precauție pe care le au la îndemână pentru a evita victimizarea.
Un astfel de proiect poate fi considerat un exemplu de bună practică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.