Peste 50 de locuinţe pentru tineri, recepţionate în Baia Mare

0
111

Agenția Națională pentru Locuințe, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a recepționat, în municipiul Baia Mare, 52 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele (24 garsoniere și 28 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Grănicerilor nr. 120 A, pe un regim de înălţime P+6E (parter+6 etaje), valoarea obiectivului de investiție fiind de 15.282.310 lei (inclusiv TVA).
Până în prezent, în județul Maramureș, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, 661 de unități locative în: Târgu Lăpuș – 92, Sighetu Marmației – 242, Baia Mare – 117, Cavnic – 10, Fărcașa – 72, Seini – 71, Dragomirești – 9, Baia Sprie – 20, Ariniș – 12 și Șomcuta Mare – 16.
Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.
În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.
Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin MDLPA, din bugetele locale sau din alte surse legal constituite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.