Prima întâlnire a Comitetului de organizare UNESCO

0
35

La Consiliul Județean Maramureș (CJ), s-a întrunit pentru prima dată, de la constituire, Comitetul de Organizare UNESCO. Înființat luna trecută, acest organism are rolul „de a urmări și sprijini îndeplinirea sarcinilor și obligațiilor autorităților administrației publice locale, conform legislației în vigoare, referitoare la gestionarea și protejarea monumentelor istorice incluse în lista patrimoniului mondial”.
Oficialii Consiliului Județean Maramureș au precizat că administrația județeană a făcut mai multe demersuri în ultima perioadă în vederea sprijinirii patrimoniului monumentelor de interes local, național și internațional. Astfel administrația județeană a achiziționat recent Casa Petrova, Casa Moșului Deac din Bogdan Vodă, Castelul Teleki și se dorește „aducerea acasă” a Cetății Chioarului.
„Ne dorim ca aceste demersuri să continue și pentru alte obiective istorice și culturale care vor fi cu siguranță de interes național și internațional. Un alt pas important în acest domeniu l-am făcut în acest an prin aprobarea proiectului pilot de acordare a finanțărilor proprietarilor pentru restaurarea acestor obiective. Suma alocată de Consiliul Județean Maramureș este de 300.000 de lei. Proiectul va continua și în viitor și sperăm să fie atractiv pentru proprietarii obiectivelor, astfel încât acestea să fie restaurate, conservate și reintegrate în circuitul turistic național și internațional”, a punctat vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.