Colectă mobilă de sânge la Sighetu Marmației

0
31

Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, continuă campaniile de donare de sânge.
Astfel, astăzi, 18 iulie 2023, se organizează o Colectă mobilă de sânge în cadrul unității sanitare. Programul de donare este între orele 9,00 şi 13,00. Donatorii sunt așteptați în număr cât mai mare, la demisolul Ambulatoriului Integrat din cadrul spitalului.
Unul din 10 pacienți din spitale au nevoie urgentă de sânge. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, fiind un procent infim raportat la necesitățile stringente ale unui pacient. Se ignoră în continuare faptul că în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienți sau apartinătorii unui pacient. În fiecare zi, la nivel național este nevoie de minimum 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.
Campania nu ar putea fi posibilă fără o echipă devotată, formată din donatorii voluntari și cadrele medicale pregătite să reacționeze în fața oricărei situații neprevăzute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.