Dispecerat pentru monitorizarea video a orașului Sighetu Marmației

4
2506

În această perioadă, la sediul Primăriei Sighetu Marmației se lucrează la amenajarea unui dispecerat de supraveghere video, într-un spațiu distinct, etapă necesară în cadrul proiectului „Monitorizare video în municipiul Sighetu Marmației”.
Investiția va permite supravegherea unor puncte de interes public în vederea creșterii nivelului de securitate a locuitorilor prin amplasarea unor camere de supraveghere. „Proiectul, aflat de ani buni în derulare, se referă la 4 orașe țintă: 2 pe teritoriul Ucrainei – Ivanov Frankivsk și Solotvyno și 2 pe teritoriul României – Baia Mare și Sighetu Marmației. În cele 2 orașe din Ucraina și în Baia Mare proiectul este aproape finalizat, iar în Sighet acum este în curs de implementare.
Valoarea totală a investiției este de 828.748 lei, din care co-finanțare din bugetul local este de 375.671 lei, în cadrul proiectului ROUA ENI 2014-2020. Sistemul de supraveghere video va consta în: dispecerat central de monitorizare, infrastructură de transfer de date, echipamente de transmisie date, rețea de camere video fixe și mobile. În Sighet s-a propus implementarea proiectului tehnic care prevede montarea a 36 de camere de supraveghere video. Pentru monitorizare video au fost alese 17 locații”, a precizat Daniela Onița-Ivașcu, viceprimar în Sighet.
În 31 iulie 2023, Consiliul Local Sighet a acordat un vot în unanimitate pentru acest proiect, durata de realizare a investiției fiind de 6 luni. Asta înseamnă că din luna ianuarie 2024, teoretic, în Sighet va exista sistem de monitorizare video pe străzile orașului. Asta se va traduce și printr-o siguranță mai mare a cetățenilor.

4 COMENTARII

  1. Semafoarele s-su întepenit de cand nu functioneaza!Focalizati sistemul de supraveghere pe birourile ticsuite din primarie si pe cei care se calca in picioare in birouri si muta o hartie dint-un loc in altu de dimineata pana cand se plictisesc si apoi pleaca la plimbare pe banii nostri!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.