Lucrări recepţionate în Seini la un proiect de milioane de euro

0
43

O investiţie consistentă şi totodată importantă pentru Seini, cu privire la reducerea emisiilor de carbon, a fost recepţionată de autoritatea publică locală. Prin aceasta, seinenii vor avea mai multe posibilităţi de transport nepoluant.

„Orice lucrare importantă pentru Seini şi finalizată îmi sporește bucuria și mândria de a avea orașul nostru modern, cu un mediu cât mai curat, cu străzi reabilitate, cu marcaje, trotuare sigure, piste bine delimitate pentru bicicliști, lucrări de canalizare, rigole, spații verzi atrăgătoare. Un proiect, cu finanțare europeană de peste 5 milioane de euro, este şi «Lucrări de construire în vederea reducerii emi­siilor de carbon în orașul Seini, prin crearea unei infrastructuri de trans­port ECO Friendly». Alături de proiectant, constructori, diriginte de șantier, reprezentantul Inspectoratului în construcții, am recepționat lucrările executate în cadrul proiectului” – a precizat primarul Gabriela Tulbure.
Proiectul a presupus următoarele:
– înființarea unui sistem de transport în co­mun cu 2 rute de transport cu autovehicule electrice, inclusiv depoul de deservire a autovehiculelor, pe str. Fermelor, compus dintr-o hală tehnologică
– reabilitarea străzilor, cu crearea de piste de biciclete, trotuare și aliniamente verzi stradale pe străzile: Căminului, Dea­lul Soarelui, Boci, Sub Vii, Zugău, Principală Viile Apei și 2 laterale ce pornesc din str. Fermelor, în lungime totală de 6,8 km
– extinderea rețelei de canalizare pe străzile Căminului, Dealul Soarelui și Sub Vii
– Realizarea unui sistem centralizat de supraveghere a traficului stradal și extinderea iluminatului public a străzilor din proiect, unde acesta nu exista.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.