Sindicaliștii din DGASPC Maramureș vor picheta Prefectura

0
89

Sindicaliștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC) se pregătesc de protest. Nemulțumiți că nu își primesc sporurile câștigate în instanță, angajații vor organiza în 19 septembrie, pichetarea Prefecturii Maramureș. Sindicaliștii au și alte nemulțumiri: controalele abuzive demarate la nivel județean după scandalul „azilele groazei” și personalul insuficient din cadrul instituției județene.

Principala supărare a sindicaliștilor din DGASPC este cea legată de neacordarea unor sporuri. În acest context, conducerea Cartel Alfa care îi reprezintă pe sindicaliștii din DGASPC se va întâlni azi, 12 septembrie cu un avocat pentru a discuta despre începerea executării conturilor instituției. Practic, conturile DGASPC ar urma să fie blocate până la punerea în plată a sporurilor obținute în instanță.
„În 19 septembrie, între orele 10-11, vom picheta Prefectura Maramureș din cauza nepunerii în executare a hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile cu privire la acordarea unor sporuri pentru angajații din centrele unde sunt asistați cu afecțiuni neuro­psihiatrice. Nu DGASPC e instituția vinovată de neacordarea acestor sporuri, am înțeles că în Consiliul Județean, care e ordonator principal de credite, e cineva care pune frână în privința plății acestor sporuri”, a adăugat liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu.
Sporurile câștigate sunt pentru ultimii 3 ani, iar plățile ar urma să se facă eșalonat, pe o perioadă de 5 ani. Pe de altă parte, sindicaliștii sunt revoltați din cauza controalelor abuzive care se fac la nivel de județ în urma scandalului „azilele groazei”. O altă problemă este cea legată de personalul subdimensionat. În orice moment există riscul să se întâmple evenimente negative în sistem, deoarece nu sunt lucrători suficienți, ori în cazul în care un angajat din centrele cu asistați bolnavi psihic s-ar îmbolnăvi ar putea să ducă la incidente grave.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.