Șapte operatori de transport interjudețean asigură naveta elevilor din Maramureș

0
126

Ministerul Educației a transmis către inspectoratele școlare lista cu operatorii de transport interjudețean aprobați de Autoritatea Română Rutieră dintre care elevii care fac naveta între județe pot alege pentru transportul școlar.
Șapte operatori figurează pentru transportul interjudețean alocat Maramureșului. Este vorba de: Bus Trans SRL, Tur Călători SRL, Tinuța SRL, Dracard Com Serv SRL, Versav Trans SRL, Daiona Trans Service SRL, RO.BUS-EURO SRL.
Aceștia au următoarele locuri de plecare și sosire: Timișoara-Baia Mare, Sighetu Marmației-Timișoara, Sighetu Marmației-Cluj-Napoca, Sighetu Marmației-Satu Mare, Băile Borșa-Bistrița, Târgu Lăpuș-Oradea, Arad-Sighetu Marmației, Baia Borșa-Cluj-Napoca, Sighetu Marmației-Salva, Sighetu Marmației-Târgu Mureș.
Părinții au putut comunica până vineri, 15 septembrie, unităților de învățământ traseul pe care călătoresc copiii până la școală.
Potrivit normelor de transport publicate în Monitorul Oficial în data de 8 septembrie, elevii au gratuitate la transportul feroviar – clasa a II-a, cu metroul, transportul public local și metropolitan rutier și transportul public rutier județean și interjudețean.
De asemenea, operatorii de transport au obligația de a elibera lunar elevilor titluri de transport individuale, fără a solicita contravaloarea acestora.
Titlurile de transport au înscrise distanța pentru care sunt valabile și valoarea acestora.
Mai mult, operatorii de transport au obligația de a transmite conducătorilor auto de pe fiecare mijloc de transport lista elevilor care se deplasează pe ruta respectivă, cu menționarea stației de urcare, respectiv coborâre.
Având în vedere că procedurile legate de transportul elevilor sunt întârziate și sunt estimate a fi reglate în jurul datei de 25 septembrie, intervalul de navetă rămas neacoperit este suportat până atunci din buzunarele părinților.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.