Sistemul ”Kiss and Ride” implementat pentru şcolile aglomerate din Baia Mare

0
992

Sistemul “Kiss and Ride”, un culoar pe unde părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, iar copilul este dus în siguranţă în curtea instituţiei de învăţământ, se implementează deja pe strada George Coşbuc din municipiul Baia Mare.

Comisar-şef de poliţie Dorin Gherman, şef Serviciu Rutier în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, a declarat că acest sistem urmează a fi implementat şi la Şcoala Gimnazială ”Lucian Blaga” Baia Mare, iar în curând şi la alte unităţi de învăţământ unde configuraţia permite.
”Aţi văzut probabil că am început, în Baia Mare, amenajarea de aşa-numite benzi ”Kiss and Ride”. Există pe strada George Coşbuc, urmează să se facă şi la Şcoala ”Lucian Blaga”, pe stra­da Progresului, adică o bandă specială dedicată părinţilor care-şi duc copiii la şcoală îi lasă preţ de câteva secunde pentru debarcare şi pleacă fără afectarea fluenţei traficului”, a explicat comisar-şef de poliţie Dorin Gherman, şef Serviciu Rutier în cadrul IPJ Maramureş.
Acest sistem urmează a fi generalizat şi la alte unităţi de învăţământ unde configuraţia permite o astfel de implementare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.