Amenzi în valoare de 18.000 lei pentru doi operatori economici

0
137

Activitatea din blocul alimentar a fost oprită temporar la un operator economic din județul Maramureș. În plus, comisarii de la Protecția Consumatorilor Maramureș au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 1.125 lei. De asemenea, s-au dat amenzi în cuantum de 18.000 lei pentru deficiențele descoperite la SC Parc Athos 2013 SRL și Demob SRL.
În urma unor informații din mediul online, comisarii de la Protecția Consumatorilor Maramureș au pornit în verificări la cei doi operatori economici din Baia Mare și Mocira.
Controalele au scos la iveală mai multe abateri: utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de grăsime, chedere rupte, cu acumulări de mâzgă, mucegai; utilizarea unei mașini de spălat vase neigienizate, cu depuneri de mâzgă; paviment neigienizat, cu grăsime în exces; utilizare de ustensile neprofesionale; utilizare recipiente reutilizate de la materii prime; grilajele de ventilație amplasate în tavan erau îmbâcsite cu grăsime; preparate (sosuri) fără elemente de identificare; produse alimentare cu data limită de consum depășită; produse din carne refrigerate fără elemente de identificare; trepte cu margini de gresie ciobite; grupuri sanitare neigienizate.
Pentru toate aceste deficiențe, comisarii de la Protecția Consumatorilor au dat 3 amenzi contravenționale, în cuantum de 18.000 lei, și 2 avertismente. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare și au fost retrase din circuitul uman, produse alimentare neconforme în valoare de circa 1.125 lei și a fost oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor a activității din blocul alimentar pentru SC Parc Athos 2013 SRL și din 2 grupuri sanitare de la SC Demob SRL.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.