Și în Maramureș, deținuții din penitenciar iau bursă de merit!

0
70

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că un total de 131 de deținuți, inclusiv din Maramureș, au dreptul de a primi burse de merit în valoare de 450 de lei fiecare.
Conform datelor furnizate presei de instituție, deținuții eligibili pentru această bursă provin din penitenciarele situate în nu mai puțin de 13 județe din țară, printre care și Maramureș.
Din perspectivă financiară, se estimează că Ministerul Educației va trebui să aloce peste 58.000 lei, lunar, pentru susținerea acestui program destinat deținuților. Extrapolând această sumă la nivel anual, cheltuielile estimate se ridică la peste 700.000 lei.
Administrația Națională a Penitenciarelor subliniază importanța asigurării dreptului la educație în cadrul executării pedepselor privative de libertate.
Acest drept este fundamentat pe “legislația domeniului execuțional penal”, care garantează acest aspect. De asemenea, se face referire la reglementările specifice emise de Ministerul Educației, care conduc procesul de învățământ în penitenciare conform legislației în vigoare.
ANP menționează și colaborarea formalizată între Ministerul Educației și Ministerul Justiției/Administrația Națională a Penitenciarelor, protocol care reprezintă baza pentru coordonarea eforturilor în asigurarea unui proces de în­vă­ță­mânt eficient în penitenciare.
De asemenea, este evidențiat faptul că Ministerul Educației reglementează procesul de învățământ prin mai multe acte normative. Aceste documente oferă cadrul legal și procedural pentru acordarea burselor de merit.
Un aspect cheie prezentat de ANP este cifra de 131 de deținuți care pot beneficia de bursa de merit conform reglementărilor în vigoare. Acești deținuți provin din penitenciarele situate în 13 județe, inclusiv din Maramureș.
“La nivelul administrației centrale există o situație estimativă cu privire la numărul persoanelor private de libertate care pot primi burse de merit, conform reglementărilor menționate anterior, sens în care, precizăm că numărul acestora este 131, la nivelul următoarelor județe: Alba, Arad, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Cluj, Dolj, Gorj, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș”, informează Administrația Națională a Penitenciarelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.