Eaton a donat Spitalului Județean de Urgență un echipament în valoare de 45.000 de dolari

0
308

Eaton Electro Producție Sârbi a donat un echipament medical, în valoare de 45.000 de dolari, Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, finanțând un proiect depus de Asociația Prietenii Spitalului.
Echipamentul – Motor de antrenare pentru instrumente ortopedice – va fi utilizat în cadrul secțiilor de Ortopedie și Traumatologie și Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a spitalului și va deservi pacienții din zona de nord-est a României – Maramureș, Satu Mare și Sălaj – care au nevoie de intervenții.
Blocul operator al spitalului era echipat cu un singur motor de antrenare, depășit atât din punct de vedere fizic, cât și moral, necesitatea modernizării lui fiind evidentă. În plus, echipa de chirurgi ai Secției de Ortopedie și Traumatologie realizează, de scurt timp, intervenții medicale complexe, în premieră pentru județul Maramureș, așa cum sunt implanturile de proteze de șold sau de genunchi, iar un astfel de echipament modern este indispensabil.
“95% dintre operațiile ortopedice presupun utilizarea acestui aparat medical. Odată intrat în dotarea Blocului Operator, timpul de așteptare pentru a putea opera un nou pacient scade considerabil, deoarece nu se mai așteaptă până se sterilizează cel folosit anterior, un proces care durează câteva ore. Astfel, medicii nu mai așteaptă uneori până a doua zi pentru intervenția chirurgicală și se câștigă timp prețios pentru pacient. În cazul operațiilor care presupun utilizarea fierăstrăului cu vârf oscilant, se va trece cu certitudine de la o intervenție chirurgicală pe zi, la două pe zi” – a explicat dr. Andrei Prie, șef Secție Ortopedie – Traumatologie.
“Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare este un centru medical foarte important pentru noi, fiind locul în care mulți dintre colegii noștri din regiune primesc îngrijirile medicale necesare. Astfel, în momentul în care am aflat că există această necesitate ne-am dorit să ne implicăm și să contribuim la creșterea calității actului medical și, în același timp, la dezvoltarea complexită­ții intervențiilor chirurgicale disponibile pe plan local. Ne bucurăm că putem să fim parteneri într-un proiect atât de important, care subliniază încă o dată angajamentul Eaton pentru comunitatea din Maramureș și, în general, pentru România. Subliniez și faptul că nu este primul parteneriat cu un spital din Baia Mare, urmând a continua și pe viitor să susținem proiecte similare” – a declarat Pamela Mack, director general Eaton Electro Producție România.
Spitalul Județean din Baia Mare oferă servicii medicale pentru peste 460.000 de locuitori ai Maramureșului, dar și pentru cei din județele învecinate, Sălaj și Satu Mare. În 2022, au fost spitalizați 30.452 de pacienți, iar pe spitalizare de o zi 31.201 pacienți. În Secția de Ortopedie și Traumatologie au fost spitalizați peste 1.200 pacienți, dintre care 1.163 au avut nevoie de intervenții chirurgicale. (v.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.