Casă nouă pentru Ansamblul Folcloric Național Transilvania

0
98

Oficialii Consiliului Județean Maramureș au anunțat intrarea în finanțare europeană a Casei Tineretului din Baia Mare. Planul autorităților județene este ca instituția să devină casă pentru Ansamblul Folcloric Național Transilvania.
“Aici se va muta Ansamblul Național Folcloric Transilvania, care va avea sală de spectacole proprie, sală pentru cursuri, repetiții și alte funcțiuni necesare. Și alte instituții de cultură își vor găsi casă aici” – a punctat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Casa Tineretului din Baia Mare a fost preluată de Consiliul Județean în urmă cu circa 6 ani. În tot acest timp nu s-a făcut nicio intervenție la clădire, autoritățile maramureșene precizând doar că sunt în căutarea unei finanțări.
Pe de altă parte, conducerea Consiliului Județean afirmă că vor fi implementate la nivelul județului, proiecte de reabilitare a infrastructurii culturale. Astfel, va fi refăcut Teatrul de Vară și vor fi reabilitate Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.