Maramureșul, la ședința Comitetului de Bazin Someș-Tisa

0
40

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a organizat zilele trecute, la Cluj-Napoca, ședința festivă a Comitetului de Bazin Someș-Tisa. Evenimentul a marcat și Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual în 22 martie.
În cadrul acestui eveniment au fost abordate tematici care vizează monitorizarea calitativă și cantitativă a resurselor de apă, parteneriatele transfrontaliere ale instituției, precum și aplicarea Directivelor UE în domeniul apelor.
La întâlnire au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, ai utilizatorilor de apă, precum și factori decizionali din domeniul mediului din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Sloganul din acest an, “Apă pentru pace”, ales de către UN-Water, evidențiază două elemente esențiale ale vieții noastre. Aceste două concepte par distincte, la prima vedere, dar în profunzime ele sunt strâns legate și esențiale pentru bunăstarea și supraviețuirea umanității. Totodată, tema subliniază implicit rolul esențial pe care îl are apa în istoria și evoluția popoarelor, dar și în menținerea stabilității globale. Având în vedere specificul trasfrontalier al spațiului hidrografic Someș-Tisa, instituția colaborează permanent cu partenerii în direcția rezolvării problemelor comune legate de managementul resurselor de apă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.