Inspectoratul Școlar Maramureș beneficiază de finanțare pentru participarea personalului didactic la activități de formare

0
45

Ca urmare a aprobării a trei proiecte Erasmus+, depuse de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în calitate de lider de consorțiu, pentru obținere de acreditare, instituția beneficiază de finanțare anuală, până în anul 2027, pentru participarea personalului didactic la activități de formare în domeniile: educație școlară, VET și educația adulților.
În perioada februarie – aprilie 2024 au participat la cursuri de formare în Piraeus, Grecia, 18 cadre didactice din unitățile școlare gimnaziale din Ariniș, Crăciunești, Cernești, Coaș, Satulung, Recea, Săpânța, Lăpuș, Remeți, Bicaz, Copalnic Mănăștur, Moisei, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare, Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare, Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil, Liceul Tehnologic ” Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni, Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini, Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” Sighetu Marmației.
Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, reprezentat de inspectorul școlar general, prof. Pop Mihai Cosmin, susține dezvoltarea profesională și personală a cadrelor didactice din județ și oferirea de oportunități educaționale prin intermediul proiectelor Erasmus+. Programul are rolul de a sprijini eforturile țărilor participante la program de a utiliza în mod eficient talentul și capitalul social al Europei, într-o perspectivă a învățării pe tot parcursul vieții, prin sprijin acordat educației și formării, precum și prin îm­bu­nătățirea posibilităților de cooperare și de mobilitate cu țările partenere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.