Al treilea robot pentru compresii toracice, în dotarea SPJ Salvamont Maramureș

0
15

În 24 aprilie 2024 a intrat în dotarea SPJ Salvamont Maramureș cel de-al treilea robot pentru compresii toracice.
Acesta este un dispozitiv electronic portabil pentru compresii toracice, simplu, ușor de utilizat de către o singură persoană. Se atașează direct pe trunchiul pacientului și poate fi utilizat în orice situație, indiferent de condițiile ambientale, atât în interior, cât și în exterior/pe munte. Poate fi utilizat inclusiv pe perioada transportului cu elicopterul, pentru intervențiile în spații restrânse, aparatul putând efectua compresii și la pacienții așezați în șezut sau la gravidele a căror poziție în cazul resuscitării este poziția laterală.
Robotul asigură efectuarea fără întrerupere a compresiilor toracice în timpul transportului pacientului, fapt care mărește considerabil șansele unei resuscitări reușite. Dispozitivul este extrem de necesar echipelor de salvare, iar folosirea lui pe timpul transportului atât vara, cât și iarna, asigură echipelor de salvare posibilitatea de a se deplasa din și în terenul accidentat fără să întrerupă manevrele de resuscitare, lucru esențial în tentativa de a salva viețile celor aflați în pericol.
În acest moment, cele trei zone grele deservite de SPJ Salvamont Maramureș beneficiază de acest performant dispozitiv. Se aduc mulțumiri Consiliului Județean Maramureș pentru dotările primite de SPJ Salvamont Maramureș. (v.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.