Cosmin Perța – premiul ”De la Carte la film” la prima ediție Book to Screen

0
27

Bun de filmat, proiect realizat de revista Matca, în colaborare cu Asociația Editorilor din România, Alianța Producătorilor de Film și PRO TV, s-a încheiat vineri, 31 mai, cu anunțarea câștigătorului premiului ”De la Carte la Film” și cu un contract de opțiune a cărții, cuprinzând dezvoltarea episodului pilot și suma de 5.000 de euro.
În urma deliberării juriului, alcătuit din Gabriela Iacob – PRO TV, Barna Némethi – revista Matca și George Cornilă – Curtea Veche Publi­shing, premiul a fost acordat scriitorului maramureșean COSMIN PERȚA, pentru romanul ”Ca să nu se aleagă praful de toate”, apărut la Editura Polirom, 2023.
Juriul a acordat premiul ”De la Carte la Film 2024” unei cărți ce a cuprins elementele necesare unei ecranizări de succes. Juriul a motivat astfel: ”Pentru importanța și actualitatea temelor abordate, multitudinea de fire epice și potențialul de dezvoltare a acestora, ritmul alert și acțiunea captivantă, caracterul cinematografic al romanului, și protagonistul puternic conturat și atașant“.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.