Elevii de la Şcoala „Nicolae Iorga”, la „întâlnire cu un scriitor”

0
50

În atmosfera de odinioară a satului maramureșean s-a desfăşurat ultima activitate din cadrul proiectului județean interdisciplinar „Cuvântul – spirit, sunet, culoare”, organizat de Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Palatul Copiilor Baia Mare.

Casa Firiza a găzduit activitatea intitulată ”întâlnire cu un scriitor”, la care au participat zeci de elevi pasionați de lectură, cadre didactice și managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Monica Mare.
În cadrul acestei manifestări elevii au avut parte de o întâlnire inedită cu scriitorul Walter Ubelhart, care a răspuns tuturor curiozităților venite din partea tinerilor pasionați de carte. De asemenea, la foișorul din incinta muzeului, s-a desfășurat un atelier de creație, în urma căruia au fost organizate două expoziții de fotografie intitulate ”Veșnicia s-a născut la sat” și ”Lumea satului”, elevii participanți inspirându-se pentru realizarea lucrărilor din peisajul pitoresc al satului tradițional, din experiențele avute în satul bunicilor, dar și din obiceiurile din lumea satului, prezentate de muzeograful Gabriela Filip.
Proiectul educațional a avut ca scop valorificarea cărții, dar și contribuirea la redescoperirea lecturii, atât ca relaxare, cât și ca izvor de cunoaștere și visare fără egal, promovând orientarea pozitivă a elevului spre literatură, pentru ca menirea cărții să fie cu adevărat „o făgăduință, o bucurie, o călătorie prin suflete, gânduri și frumuseți” așa cum afirma scriitorul român Tudor Arghezi. Activitatea s-a încheiat cu festivitatea de premiere a elevilor care au participat la concursurile de lectură și creație din cadrul proiectului interdisciplinar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.