S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru Varianta de ocolire Sighetu Marmaţiei

0
225

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Maramureş a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru Varianta de ocolire Sighetu Marmaţiei. De asemenea, s-a votat favorabil pentru indicatorii tehnico-economici şi pentru devizul general ai obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Sighetu Marmaţiei”.

Finanţarea lucrărilor se va realiza ”din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021-2027 şi de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, se precizează în hotărârea CJ.
Autorităţile maramureşene spun că proiectul are ca scop ”realizarea variantei de ocolire a municipiului Sighetu Marmaţiei şi fluidizarea fluxului de trafic dinspre DN 18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei – Borşa – Iacobeni şi DN 19, limita dintre judeţul Satu Mare – Săpânţa – Sighetu Marmaţiei (DN 18) care reprezintă căile de intrare/ieşire în/din municipiu”.
Practic, odată cu finalizarea acestui proiect se va asigura accesul pentru populaţie şi pentru mediul de afaceri la reţeaua TEN -T de bază şi la reţeaua extinsă, prin construcţia coridoarelor de legătură naţională. De asemenea, se urmăreşte reducerea numărului de accidente rutiere, precum şi diminuarea timpilor de călătorie, la fel cum se are în vedere eliminarea blocajelor rutiere, creşterea vitezei de deplasare şi implicit îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie la nivel de reţea naţională transport.
Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 238.842.668 lei, cu TVA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.