Simpozion, la 55 de ani de Planetariu băimărean

0
20

Azi, 9 iulie, de la ora 10, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, se va desfășura simpozionul „Baia Mare – Planetarium 55 ani: 1969-2024” cu ocazia împlinirii a 55 de ani de excelență în popularizarea astronomiei și promovarea științei. Invitat special: dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române. Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Științe Astronomice – Planetariul Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

Victoria Labuhn expune la Muzeul de Științe Astronomice

La sediul Muzeului de Științe Astronomice, azi, 9 iulie, de la ora 15.30, va avea loc vernisajul expoziției de pictură inspirată de diversitatea uluitoare a luminilor și formelor cosmice, cu lucrări realizate de artistul plastic Victoria Labuhn.
Ulterior, în cupola planetariului, vor fi oferite două proiecții, una de tip clasic, cu proiectorul optico-mecanic, iar cealaltă, o proiecție digitală, care va pune în valoare unul din cele două filme documentare full-dome realizate în cadrul proiectelor europene pe platforma Erasmus+ (anii de lansare sunt 2021, 2023) la care a participat Muzeul de Științe Astronomice din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.