Vineri, 2 august, a început a doua etapă de admitere în învățământul liceal. Sunt locuri libere în mai multe licee din județul Maramureș. În învățământul de stat, cele mai multe locuri disponibile sunt la Liceul Tehnologic Transilvania din Baia Mare. Aici sunt 64 de locuri libere la specializări precum: mecanică, electronică, automatizări, industria alimentară, protecția mediului, silvicultură.
De asemenea, candidații maramureșeni se pot orienta către Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare – 18 locuri, la profilul sportiv; Liceul Teoretic „Németh László” Baia Mare – 17 locuri, la filologie; Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie – 12; Liceul Borșa – 11; Liceul Tehnologic „Traian Vuia” Tăuții Măgherăuș – 18; Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Târgu Lăpuș – 14, Liceul Tehnologic Ocna Șugatag -15; Colegiul Economic „Pintea Viteazul” Cavnic – 7; Liceul Pedagogic Taras Șevcenko – 8; Liceul Teoretic „Leöwey Klára” Sighetu Marmației – 12.
În învățământul liceal particular mai sunt locuri disponibile la Liceul Internațional Baia Mare – 42 locuri, Liceul Teoretic „George Pop de Băsești” Târgu Lăpuș -22 locuri, Liceul Teoretic „George Pop de Băsești” Baia Mare – un loc.
Există locuri disponibile și pentru elevi romi și pentru cei cu cerințe educaționale speciale. Există câte un loc-două, disponibile la mai multe licee din județ. În total sunt peste 90 de locuri libere pentru fiecare din cele două categorii.
În 5 august încep înscrierile pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă desfășurate în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal. În zilele de 6-7 august se vor desfășura probele vocaționale, iar în perioada 8-9 august vor fi afișate rezultatele și se vor soluționa eventualele contestații.
Potrivit oficialilor Inspectoratului Școlar Județean, la a doua etapă de admitere în liceu sunt așteptați:
• candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen
• cei care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini
• candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua
• candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat
• candidații pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă
• absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională. Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora.