Parcul Natural Munţii Maramureşului – la ora bilanţului

0
538

În ultima zi a anului 2015, sala de protocol a complexului „Gabriela” din Vişeu de Sus a fost gazda conferinţei de presă în care s-a anunţat finalizarea proiectului „Asigurarea unui management corespunzător în cadrul Parcului Natural Munţii Maramureşului, prin conservarea biodiversităţii, monitorizare, vizitare, informare şi conştientizare – PM-PNMM”, implementat de către administraţia PNMM cu sediul în Vişeu de Sus.
Proiectul s-a derulat, după cum reiese din prezentarea materialului de către Horia Grosu, responsabil relaţii cu comunităţile, începând cu luna iulie 2013, a durat 30 de luni, încheindu-se în decembrie 2015. Valoarea totală fiind de 5.376.229 lei, din care valoarea finanţării din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 4.838.606 lei, iar valoarea contribuţiei Guvernului României a fost de 537.622 lei.
Obiectivul general al proiectului a fost aplicarea managementului corespunzător în cadrul Parcului Natural Munţii Maramureşului, atât în vederea creşterii gradului de conservare a biodiversităţii habitatelor şi specilor de importanţă comunitară/naţională, cât şi pentru crearea cadrului necesar pentru vizitare, informare, conştientizare şi gestionare durabilă a resurselor naturale.
În final, persoanele participante la conferinţa de presă au vizionat filmul de scurt metraj „Ţapinarii”, prezentând viaţa şi munca grea a butinarilor la pădure, o scurtă istorie a exploatărilor forestiere de pe Vaser.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.