România a obţinut medalia de bronz

0
735

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.
Marcatoarele echipei României au fost Neagu 10 goluri, Manea 4, Ardean-Elisei 3, Geiger 3, Vizitiu 3, Buceschi 2, Nechita 2, Szucs 1, Tănăsie 1, Marin 1, Perianu 1, iar pentru Polonia s-a remarcat Achruk, cu 6 reuşite.
MVP-ul finalei mici a fost Cristina Neagu.
Polonia a fost condusă de pe banca tehnică de danezul Kim Rasmussen, care este şi antrenorul campioanei României, CSM Bucureşti.
Echipa României a încheiat Campionatul Mondial cu o medalie – bronz în acest caz, după 10 ani de când a urcat ultima dată pe podium, la ediţia din 2005, când a cucerit medalia de argint, fiind învinsă atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerită de România este prima din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, după cinci finale mici jucate în competiţie, anterior având o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

Prime pentru handbaliste

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că premierul Dacian Cioloş i-a trimis un sms prin care l-a anunţat că va face toate eforturile pentru a dubla premiile cuvenite echipei României după câştigarea medaliei de bronz mondiale.
„Am primit acest sms de la premierul Dacian Cioloş, în care îmi spune că încearcă să suplimenteze prima pe care urmează să o primească fetele. Este un gest minunat şi îi mulţumim. Nu ştiu exact suma care li se cuvine, dar m-a surprins acest gest şi am încredere că se vor face eforturi la nivelul Guvernului. Oamenilor buni li se întâmplă lucruri bune. Aş mai spune că a fost surprinzător pentru mine să descopăr că performanţa poate fi abordată şi altfel, mă refer la metodele antrenorului Tomas Ryde. Am crezut în acest antrenor şi, probabil, dacă astăzi nu aveam această medalie, urma să fiu «crucificat»”, a declarat Dedu pentru MEDIAFAX.
Premiul pentru medalia de bronz câştigată de handbalistele României este de 14.800 de lei pentru fiecare jucătoare, ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, declarând pentru MEDIAFAX că acesta poate fi dublat.
„Premiul cuvenit pentru medalia de bronz mondială este de 14.800 de lei. Conform legii, locurile 1-3 la Mondiale se pot dubla, premierea fiind prevăzută de HG 1447, cu completare 888. Am vorbit cu premierul Dacian Cioloş să găsim soluţii şi peste suma prevăzută prin lege, care oricum va fi dublată. De asemenea, pentru Cristina Neagu, care în acest moment este golgheterul Campionatului Mondial, vom căuta soluţii să fie recompensată în plus”, a declarat Lipă pentru MEDIAFAX.

Cristina Neagu şi Valentina Elisei, în echipa ideală

Handbalista Cristina Nea­gu a fost declarată cel mai bun inter stânga şi cea mai valoroasă jucătoare – MVP – a CM din Danemarca, iar Valentina Elisei Ardean cea mai bună extremă stânga, în All Star Team a competiţiei.
Potrivit federaţiei internaţionale (IHF), All Star Team este formată din următoarele jucătoare: Tess Wester (portar, Olanda), Valentina Elisei Ardean (extremă stânga), Cristina Neagu (inter stânga), Stine Oftedal (centru, Norvegia), Nora Mork (inter dreapta, Norvegia), Jovanka Radicevici (extremă dreapta, Muntenegru), Heidi Loke (pivot, Norvegia).
De asemenea, cea mai valoroasă jucătoare a turneului final a fost desemnată Cristina Neagu, care este şi golgheter al competiţiei, cu 63 de goluri.

Norvegia a câştigat Campionatul Mondial

Denmark Handball WCupEchipa Norvegiei a câştigat ediţia 2015 a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, duminică, la Herning, după ce a învins în finală formaţia Olandei, cu scorul de 31-23 (20-9).
Scandinavele au dominat finala de la un capăt la altul, în faţa unei echipe revelaţii, care a fost departe de nivelul adversarei sale. În semifinale, Norvegia învinsese România cu 35-33 (17-14, 27-27), după prelungiri.  Norvegia a cucerit al treilea său titlu mondial, după cele din 1999 şi 2011. Acum scandinavele deţin toate cele trei titluri majore, european, mondial şi olimpic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.