Dans sportiv: Pentru băimăreanul Florin Vlad şi partenera sa, Natalia O’Connor, primăvara se numără medaliile

0
557

Primăvara a venit cu o agendă foarte încărcată pentru perechea formată din băimăreanul Florin Vlad şi Natalia O’Connor, cei doi dansatori care evoluează pentru Statele Unite ale Americii şi care se antrenează, atunci cînd sînt în România, la şcoala de dans Prodance 2000. Aşa că pentru Florin şi Natalia primăvară nu se numără doar bobocii, ci şi rezultatele bune şi foarte bune.

Prima escală a fost la Clasique du Quebec, competiţia adunînd la Montreal „la créme de la créme”. Eleganţa evenimentului a fost plusată de faptul că, în acest an, a avut loc a 40-a ediţie. Florin şi Natalia au respectat rafinamentul com­petiţiei şi au dansat pînă în finală, reuşind să obţină locul 4. A urmat, o săptămînă mai tîrziu, în Bethesda (Maryland, SUA), Mid Atlantic Championship. Florin şi Natalia au pus în practică proverbul care le place atît de mult („Să ne priviţi dansînd înseamnă să ne vedeţi inimile vorbind…”) şi au cucerit nu numai spectatorii, dar – şi mai important! – juriul, cei doi obţinînd locul 1. La U.S. National Amateur Ball­room Championship, Florin şi Natalia au avut de înfruntat alte 40 de perechi, categoria lor de dans (Standard, adulţi) fiind una extrem de puternică. Ambiţioşi ca de fiecare dată, cei doi au ajuns pînă în finală, cucerind la concursul din Provo (Utah, SUA) locul 6. La finalul săptămînii precedente, Florin şi Natalia au cucerit din nou un loc 1, de data aceasta la Windy City Open din Chicago, „cea mai sofisticată şi mai pasionantă com­petiţie de dans”, după cum anunţă organizatorii pe site-ul oficial al concursului. Programul de competiţii al perechii a fost completat cu un seminar de trei zile urmat în Albany, împreună cu alte 19 perechi din Statele Unite. Simona Fancello (Italia) a fost cea care a susţinut seminarul.
Pe agendă, Florin şi Natalia au – în 1-3 aprilie – participarea la Campionatul Naţional USA Dance, care va avea loc în Baltimore. Vor participa la întrecerea Standard, Showdance Standard şi WDSF Open, Standard. La toate cele trei categorii în cadrul cărora vor evolua, Florin şi Natalia ţintesc podiumul. Colegii şi prietenii lor de la Prodance 2000 le urează mult succes celor doi şi să vină la şcoala de dans băimăreană cu aur american!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.