Administraţia locală vrea înapoi Universitatea de Nord

1
419

Edilul municipiului spune că prioritatea numărul unu pentru el, şi nu numai, este universitatea. Tocmai de aceea intenţionează „separarea” instituţiei educaţionale băimărene de Universitatea Tehnică din Cluj şi realizarea unui parteneriat cu o altă universitate importantă din China.

Astfel, dacă Universitatea de Nord va redeveni o entitate independentă, atunci există posibilitatea realizării acestei colaborări cu chinezii. Cătălin Cherecheş, primarul Băii Mari, explică: „Am o dorinţă foarte clară, fermă, care pentru mine este prioritatea numărul unu şi cred că şi pentru municipiul Baia Mare este chestiunea cea mai importantă – universitatea! Atâta vreme cât Baia Mare nu va avea o universitate proprie, nu vom putea să-i ţinem pe tineri într-un mod constructiv aici în oraş şi nici nu-i vom putea atrage pe alţii în acest oraş. Am avut o întâlnire cu ambasadorul Republicii Chineze în România şi am discutat modul în care să realizăm un parteneriat cu o universitate importantă din China, reconstruind aici Universitatea de Nord. Astfel, vom continua demersurile juridice pentru separarea de Universitatea Tehnică din Cluj, respectiv pentru anularea acelui act barbar şi nedrept prin care unii ce nu iubesc această comunitate au cedat universitatea noastră celor din Cluj-Napoca. Eu cred în colaborare, parteneriate, dar nu cred în subordonări şi ches­tiuni care să ţină de sclavia celor din sistemul universitar băimărean raportat la cel din Cluj”.
Reorganizarea liceelor băimărene
Primarul municipiului mai spune şi că, de anul viitor, cel mai probabil, va exista o restructurare a unităţilor de învăţământ din oraş, în sensul de realizare a unor centre şcolare ce vor avea în componenţa lor licee importante ale Băii Mari: „Ne dorim să restructurăm sistemul de învăţământ începând cu anul viitor. Concret, vom crea nişte centre şcolare compacte care să aibă o anumită specificitate, astfel încât să creăm în jurul liceelor importante – Şincai, Lucaciu, Eminescu, Titulescu, Transilvania – centre şcolare relevante, aducând şcoli în subordinea lor, grădiniţe. În acest fel, vom elimina toate derapajele şi nenumărate funcţii pentru că ne trezim de cele mai multe ori că avem mai mulţi directori decât femei de serviciu într-o şcoală!”.

1 COMENTARIU

  1. Daca se restructureaza si dispar atatia directori sigur trebuie sa faca si un parc industrial,sa aiba sutele de sefi din administratiile scolare unde sa munceasca dupa ce ajung in somaj.Revenirea Universitatii de Nord la Baia Mare e un vis frumos dar cine stie ce protocol o fi semnat tradatorii.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.