🕮 Lecții de învățat 🕮 Steve Jobs și capcanele gândului

0
130

Steve Jobs, omul care a transformat lumea calculatoarelor, a muzicii și a telefoanelor mobile, avea doar 56 de ani, când un cancer pancreatic i-a adus sfârșitul.
Se pregătea intens pentru asta, iar spusele lui la întâlnirea cu studenții de la celebra universitate Stanford rămân emblematice. „Conștiința faptului că vei muri este cea mai bună cale de a evita capcana gândului că ai ceva de pierdut. Ești deja dezbrăcat. Nu există niciun motiv să nu-ți urmezi inima…”
A fost cofondator al celei mai valoroase companii din SUA. A dăruit lumii iPod-ul, iPhone-ul și iPad-ul. Inteligența, pasiunea și energia lui au reprezentat sursa a numeroase inovații care au îm­bogățit și au îmbunătățit viețile tuturor. Ocupa locul 110 în topul Forbes al miliardarilor lumii, poziția 34 în topul celor mai bogați americani și locul 17 în clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume.
“A-mi aminti că o să mor curând este cel mai important instrument pe care l-aș fi putut găsi pentru a mă ajuta să iau deciziile importante în viață. Pentru că aproape orice – toate așteptările din exterior, toată mândria, toate fricile de a fi făcut de rușine sau frica de eșec – lucrurile acestea dispar toate în fața morții, lăsând în spate doar ceea ce contează cu adevărat. …Viața ta este limitată, așa că nu o pierde trăind existența altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îți înece vocea interioară…”
Acesta a fost Steve Jobs. Un nume rămas defnitiv în lumea IT. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.