În Repedea Pădurar bătut cu… ranga

0
79

Joi, 22 octombrie, la ora 9.45, un bărbat, de 35 de ani, din Repedea, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu în fondul forestier pe raza comunei, a fost amenințat cu acte de violență de către un bărbat, de 38 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj. Cu privire la aspectele sesizate în articol, referitoare la faptul că bărbatul, de 35 de ani, a fost victima unor acte de violență, nu există date în acest moment.
Cauza a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea continuării cercetărilor.

Acțiune silvică
Amenzi în valoare de 40.000 lei și peste 350 mc de lemne confiscați

Joi, 22 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, sprijiniți de lucrători silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat controale la un depozit de materiale lemnoase cu sediul social în Baia Mare și la punctele de lucru din Leordina și Românești, pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la exploatarea, transportarea, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.
Cu ocazia controalelor, polițiștii au constatat că societatea comercială deține fără documente de proveniență legală cantitatea de 85,95 mc, materiale lemnoase de diferite specii și sortimente, și a expediat fără documente de proveniență legală sau fără avize de însoțire a materialelor lemnoase cantitatea de 270,36 mc materiale lemnoase de diferite specii și sortimente.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.000 lei, iar ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea totală de 356,61 mc materiale lemnoase de diferite specii și sortimente, în valoare de 89.653.4 lei, astfel:
• faptic 85,95 mc materiale lemnoase de diferite specii și sortimente, în valoare de 27.457 lei
• valoric 270,36 mc materiale lemnoase de diferite specii și sortimente, în valoare de 62.195 lei.

Condamnat pentru tăiere de arbori

Joi, la ora 10, polițiștii din Satulung au depistat în Fersig un bărbat, de 30 de ani, pe numele căruia a fost emis de către Judecătoria Baia Mare un mandat de executare a pedepsei închisorii.
Bărbatul este condamnat la un an de închisoare cu executarea pedepsei și pedeapsa amenzii în cuantum de 2.400 lei, pentru infracțiunea de tăiere fără drept de arbori.
Acesta a fost depus în Penitenciarul Baia Mare.

Tânăr condamnat la 3 ani de închisoare

Joi, polițiștii din Borșa au depistat pe raza orașului un bărbat, de 27 de ani, pe numele căruia Tribunalul Timiș a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Bărbatul a fost condamnat la 3 ani și 1 lună de închisoare în regim de detenție, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „constituire de grup organizat” și „trafic de migranți”.
Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.