Proiect: “Școala părinților”

0
18

Weekend-ul “Școala părinților”, parte integrantã a proiectului UNGARIA-SLOVACIA-ROMÂNIA-UCRAINA, demarat de către Spitalul Municipal Sighetu-Marmației, în parteneriat cu Spitalul Rackiv, Regiunea Transcarpatia Ucraina, a avut în grijă viitoarele mămici.
Asociația IRIS RESEARCH s-a implicat, prin prelegerile susținute în lunile martie, respectiv mai, de către Prof. univ. Dr. Claudia-Crina Toma, farmacist primar, doctor în Științe medicale, cadru didactic al Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Farmacie și Președinte al Asociației IRIS RESEARCH. În cadrul proiectului, menit să clădească obiceiuri sănătoase cu privire la abordarea alimentației femeii însărcinate, în vederea venirii pe lume a unui copil, s-a vorbit despre pașii importanți pe care o viitoare mămică trebuie să-i realizeze atunci când dorește să dea societății un viitor adult sănătos, asumat și stabil emoțional referitor la atitudinea sa, cu privire de hrana, capcanele alimentare pe care le întâlnește fiecare femeie însărcinată pe parcursul celor trei trimestre de sarcină, precum și despre aportul de fitonutrienți necesar în perioade cum ar fi sarcina, alăptarea, diversificarea alimentară a copiilor.
Toate aceste etape care este necesar a fi cunoscute de către femeia care dorește un copil, femeia însărcinată, dar și mama unui copil mic au fost judecate cu bătaie lungă, greșelile alimentare efectuate putând justifica multe dintre bolile cronice ale adultului de mai târziu.
Peste o sută de viitoare mămici, însoțite de viitorii tați au beneficiat de frumoasa inițiativă a colectivul Spitalului Municipal din Sighet, manageriat cu iscusință de către Dan Dunca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.