Ion Sturza, acţionar majoritar la Romaltyn Baia Mare şi premier în Republica Modova

3
854

Băimărenii, şi nu numai, îl cunosc pe Ion STURZA ca fiind omul de afaceri care deţine, printr-un fond de investiţii, aproape jumătate din acţiunile SC ROMALTYN MINING Baia Mare, firmă specializată în prelucrarea haldelor de steril cu cianură şi extragerea metalelor preţioase. În prezent, activitatea firmei este blocată de Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, care nu a emis avizul de funcţionare, iar procesele aflate pe rolul instanţelor de judecată nu s-au terminat.
Cu toate acestea, Ion STURZA este, în continuare, un prosper om de afaceri, lucru ce nu a rămas neobservat şi, luni, 21 decembrie, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a numit în funcţia de premier pe Ion Sturza care “cunoaşte foarte bine problemele privind economia ţării, starea financiară şi cea generală. Eu sper că el va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea” – a precizat preşedintele Nicolae Timofti.
Potrivit unui top realizat de revista Forbes, Ion Sturza are o avere estimată la 90-95 milioane de euro.

3 COMENTARII

  1. Din păcate nici un ONG,sau partid politic inafara de PARTIDUL VERDE MARAMURES nu s-a ridicat impotriva incercarilor continue de ecologizare a haldelor de minereu , prin cianurare maxima prin metode mult mai evoluate ca cele din Auschwitz. Dacă ar fi ajuns premier al Moldovei făcea presiuni de alt gen si la alt nivel pentru ne curăţa România de aurul extras si amestecat cu steril !

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.