PSD susţine dezvoltarea municipiului Baia Mare

0
453

lui Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea (foto), preşedinte al filialei judeţene a PSD, a exprimat un punct de vedere referitor la intenţia Primăriei Baia Mare de a accesa un nou credit de investiţii, în sumă de 100 de milioane de lei noi. Totodată, liderul judeţean al PSD Maramureş a explicat şi motivul pentru care consilierii municipali ai PSD nu au votat proiectul propus de executivul Primăriei Baia Mare, precum şi punctul de vedere al acestora referitor la îndatorarea oraşului prin accesarea noului credit.
”Am urmărit cu atenţie sporită intenţia Primăriei Baia Mare de a accesa un nou credit de investiţii, cu o valoare importantă, şi vorbim aici de 100 de milioane de lei noi. Un credit de o asemenea magnitudine, care angajează resursele financiare ale oraşului pentru o lungă perioadă de timp, necesită o largă dezbatere publică. Am avut, personal, o experienţă îndelungată în accesarea creditelor de către autorităţile publice locale, atât la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş, cât şi de către primăriile din judeţ, prin natura funcţiei pe care o ocup în executivul CJ. Am participat, de-a lungul timpului, la dezbateri organizate de către primăriile din Maramureş, atât în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, cât şi dezbateri publice cu maramureşeni care s-au dovedit a fi cu adevărat interesaţi de viaţa administrativă a comunităţilor. Acesta este motivul pentru care eu cred că o dezbatere largă, transparentă a problematicii unui credit de 100 de milioane de lei în Baia Mare este o necesitate”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
”Susţin şi sunt de acord cu poziţia consilierilor locali ai PSD care, având în vedere gradul relativ mic de îndatorare al municipiului Baia Mare, nu se opun accesării unui credit. Suntem de acord atâta vreme cât acesta urmăreşte transparent dezvoltarea infrastructurii municipiului Baia Mare, satisfacerea nevoilor în plan cultural sau sportiv al comunităţii şi care vine în sprijinul candidaturii municipiului Baia Mare în competiţia de a obţine titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. PSD a avut în ultimii trei ani de zile o poziţie constructivă în cadrul şedinţelor de Consiliu  Municipal prin consilierii săi, dar şi a executivului Primăriei Baia Mare, prin viceprimarul Gabriela Hofer.
PSD îşi afirmă încă o dată susţinerea pentru toate proiectele care vin în sprijinul cetăţeanului, dar în acelaşi timp, pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit care va afecta bugetul municipiului în următorii ani, orice consilier local, nu doar în municipiul Baia Mare, are nevoie de o dezbatere transparentă şi punctuală pentru fiecare dintre obiectivele de investiţii propuse de către executiv. Totodată, este necesară fundamentarea corectă a proiectului de hotărâre care să conţină, conform legii, o expunere de motive asumată, rapoarte de specialitate detaliate oferite de aparatul propriu al Primăriei, studii de necesitate şi oportunitate şi chiar studii de fezabilitate pentru unele dintre obiective, pentru a putea analiza corect sumele care urmează să fie investite.
O astfel de abordare sănătoasă a administraţiei publice locale va genera, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, o susţinere largă a proiectelor propuse de către executivul Primăriei Baia Mare din partea consilierilor locali ai PSD”, a declarat preşedintele PSD Maramureş. (i.n.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.