Controverse pe tema rămpii de gunoi din Baia Mare

0
596

Consiliul Judeţean Maramureş a emis un regulament de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare din judeţul Maramureş, care prevede condiţiile în care vor fi colectate deşeurile din localităţile judeţului, cum vor fi selectate şi refolosite sau depozitate toate aceste deşeuri. Dar pînă cînd var fi construit şi dat în funcţiune, deşeurile vor fi depozitate tot în vechile „gropi de gunoi”, ceea ce ridică multe probleme, cel puţin pe rampa de deşeuri din Baia Mare.
Ieri, comisarii Gărzii de Mediu Maramureş au inspectat muntele de gunoaie de pe rampa de gunoi de la Satu Nou de Jos, pentru a verifica reclamaţia făcută de firma Drusal. La inspecţie au participat reprezentanţi ai firmei de salubritate care administrează depozitul de gunoi (însoţiţi de un avocat), ai Consiliului Judeţean Maramureş şi ai Primariei comunei Groşi. Între aceştia s-a iscat o discuţie în contradictoriu, de faţă cu presa, ceea ce i-a determinat pe inspectorii de mediu să declare că este vorba de o inspecţie tehnică, la care presa nu are acces, urmînd ca ziarele şi televiziunile să primească un comunicat de presă după finalizarea controlului.
Discuţiile au durat două ore, dar fără să se ajungă la o concluzie. Rampa urmează să fie închisă, dar lucrările de închidere presupun intervenţii care încurcă derularea activităţilor curente de depozitare a gunoiului. Locuitorii din zonă solicită închiderea rampei, de urgenţă, dar şi sistarea oricăror lucrări, inclusiv aducerea şi depozitarea deşeurilor de pe alte depozite din judeţ.
Discuţiile între cele patru părţi interesate de acest subiect vor continua săptămîna viitoare, dar fără ca presa să fie de faţă. (Ioan NEGRU)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.